Bästa filmerna på Netflix

Bästa filmerna på Netflix

Bästa filmerna på Netflix – Vi tar fram de mest sedda filmerna på Netflix någonsin.

Netflix har under åren blivit en av de mest populära plattformarna för att strömma filmer och TV-serier över hela världen. Med ett imponerande bibliotek av innehåll erbjuder Netflix något för alla smaker, från spännande action till gripande drama. I denna artikel kommer vi att utforska de 10 mest sedda filmerna på Netflix över hela världen. Dessa filmer har fångat tittarnas uppmärksamhet och skapat en global buzz.

Netflix har även skapat en imponerande lista av filmer som har fångat tittarnas intresse över hela världen. Dessa 10 filmer representerar olika genrer och stilar, från spänning och action till drama och romantik. De har visat Netflix förmåga att erbjuda en bred variation av kvalitetsinnehåll till en global publik. Med konstant tillströmning av nya filmer och serier är det spännande att se vilka framtida titlar som kommer att ta över topplistan på Netflix. Nu går vi igenom lista på de bästa filmerna på Netflix.

10. The Irishman (2019)

Bästa filmer Netflix, The Irishman

214,570,000 timmar

”The Irishman” är en episk kriminalfilm från 2019, regisserad av Martin Scorsese. Filmen utforskar den mörka världen av organiserad brottslighet och är baserad på Charles Brandts bok ”I Heard You Paint Houses.” Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci spelar huvudrollerna.

Filmen följer Frank Sheeran (De Niro), en åldrande veteran från andra världskriget som blir en legendarisk hitman åt maffian. Hans lojalitet gentemot maffiabossen Russell Bufalino (Pesci) och vänskap med fackföreningsledaren Jimmy Hoffa (Pacino) är centrala i berättelsen. ”The Irishman” berättas genom Sheerans ögon när han reflekterar över sitt liv och sina brott.

Filmen skiljer sig från andra maffiafilmer genom sin djupgående utforskning av moraliska dilemman. Även över saknaden av mänsklighet i en kriminell värld. Åldrande CGI-teknik använder man för att förvandla skådespelarna till yngre versioner av sig själva, vilket är imponerande. ”The Irishman” är en meditativ och komplex film. Den utforskar teman som lojalitet, vänskap och förlåtelse i en kriminell värld fylld av våld och svek.

9. The Unforgivable (2021) 

The unforgivable

214,700,000 timmar

”The Unforgivable” är en dramafilm från 2021, regisserad av Nora Fingscheidt. Filmen är baserad på en brittisk TV-serie med samma namn. Den utforskar teman som återhämtning, förlåtelse och att konfrontera ens tidigare misstag.

Handlingen kretsar kring Ruth Slater (spelad av Sandra Bullock). En kvinna som man precis har släppt ut ur fängelse efter att ha avtjänat ett långt straff för mord. Ruth försöker återansluta sig med sin syster Katie (Viola Davis) och hennes två adoptivbarn. Men möter motstånd och misstänksamhet från dem och samhället i stort. Ruth kämpar för att bygga upp sitt liv och försöker försona sig med sitt förflutna. Sedan blir hennes historia avslöjad och komplicerade relationer avslöjas.

Filmen utforskar de djupa emotionella ärr som en kriminell bakgrund kan orsaka. Den frågar sig om människor kan förlåta och förlåtas. Sandra Bullock levererar en stark och känslosam prestation som Ruth. Filmen belyser vikten av att ge människor en andra chans och möjligheten att förändras.

”The Unforgivable” är en tankeväckande och gripande film som utforskar komplexa teman och mänskliga relationer på ett djupt och engagerande sätt.

8. Purple Hearts (2022)

Bästa filmerna Netflix - Purple Hearts

228,690,000 timmar

Purple Hearts är en nygammal variant av den militära romantikfilmen och stoltserar med en ny fräsch, rollfigur och några berömda originallåtar som gör den här till filmens själ. Cassie (Sofia Carson) kämpar med typ II-diabetes och försöker ta sig fram i musikbranschen och försöker manipulera systemet genom att gifta sig med Luke (Nicholas Galitzine), och utnyttja hans militära fördelar när deras band oväntat växer sig starkare. Även om man skulle kunna rycka på axlarna och säga att den är en kopia. Ackompanjeras Purple Hearts av en ton av originalitet och uppriktighet som gör att den sticker ut.

7. Extraction (2020)

Bästa filmer netflix - Extraction

231,340,000 timmar

”Extraction” är en actionfilm från 2020 regisserad av Sam Hargrave och producerad av Netflix. Huvudrollen spelas av Chris Hemsworth i rollen som Tyler Rake, en skicklig legosoldat med ett dystert förflutet. Filmen utspelar sig i Dhaka, Bangladesh, och följer Rake när han tar på sig uppdraget att rädda Ovi Mahajan (spelad av Rudhraksh Jaiswal), son till en indisk maffiaboss, som har blivit kidnappad av en fientlig kriminell överhuvud.

Handlingen är intensiv och full av actionscener, vilket inkluderar spektakulära strider, biljakter och skottlossningar. Filmen utforskar Rakes inre demoner och hans kamp med sitt traumatiska förflutna samtidigt som han kämpar för att skydda Ovi.

”Extraction” är känd för sin imponerande koreografi och adrenalinfyllda action, speciellt i en 12-minuters sekvens som verkar vara inspelad i en enda tagning. Hemsworth levererar en övertygande prestation som den brutala men ändå sympatiska Tyler Rake.

Filmen har fått både beröm och kritik för sitt våldsamma innehåll och brist på djupare karaktärsutveckling. Sammantaget är ”Extraction” en actionpackad film som tilltalar dem som gillar spännande actionsekvenser och Hemsworths närvaro på skärmen och med i listan på bästa filmerna på Netflix.

6. The Adam Project (2022)

The Adam Project

233,160,000 timmar

Den andra men inte sista filmen på den här listan med Ryan Reynolds i huvudrollen, The Adam Project förenar det roliga med actionkomedi och sci-fi. Tidsresenären Adam Reed (Ryan Reynolds) förs till 2022 av en slump eller tillfällighet, snubblar över sitt 12-åriga jag och går emot reglerna för att upptäcka sanningen och stoppa tidsresande från att någonsin existera. Även om den följer den allmänna trenden för actionkomedi, levererar skådespelarna en överraskande bra film tack vare sin märkbara kemi på skärmen.

5. The Gray Man (2022)

The grey man

253,870,000 timmar

The Grey Man: en märkbart mörkare film än man hade förväntat sig. Måltavla av CIA efter att ha upptäckt några störande interna hemligheter så måste ”Six” (Ryan Gosling) överleva både brutala och skickliga internationella lönnmördare för att se sanningen komma fram. Medan den spännande handlingen och scenerna är ständigt närvarande på ett ibland distraherande sätt, bär The Grey man action och äventyr med bravur.

4. Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

Netflix bästa filmer Knives out

279,740,000 timmar

I uppföljningen till den hyllade mordmysteriesensationen Knives Out, gräver Rian Johnson efter guld igen i Glass Onion: A Knives Out Mystery. En grupp rika eliter samlas på en privat ö i Medelhavet. Den världsberömde detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig) måste lösa fallet med sina kontakter och dra fram alla misstänkta mörka handlingar. Med en anmärkningsvärd förändring av rollbesättningen samt en ökad bildmättnad, ger Glass Onion en något tecknad uppföljare som konstigt nog passar perfekt ihop som en fantastisk mysteriefilm.

3. Bird Box (2018)

Birdbox

282,020,000 timmar

”Bird Box” är en skräckfilm från 2018, regisserad av Susanne Bier och baserad på en roman med samma namn av Josh Malerman. Filmen utspelar sig i en postapokalyptisk värld där mänskligheten hotas av mystiska varelser som när de blir sedda driver människor till självmord.

Sandra Bullock spelar huvudrollen som Malorie Hayes, en kvinna som kämpar för att överleva i den farliga nya världen. Handlingen kretsar kring hennes resa med två barn genom en skog och en flod för att nå en tillflyktsort som kan vara deras enda hopp. För att skydda sig från de dödliga varelserna bär de ögonbindlar och är tvungna att förlita sig på sina andra sinnen för att överleva.

Filmen växlar mellan två tidslinjer: Malories resa med barnen och hennes tidigare upplevelser med en grupp överlevande i ett hus som försöker förstå och överleva hotet. ”Bird Box” utforskar teman som överlevnad, moderskap och mänsklig natur i en situation där samhället har brutit samman.

Med sin spännande handling och Bullocks starka prestation erbjuder ”Bird Box” en intensiv upplevelse för skräckälskare och har blivit en av de mest omtalade skräckfilmerna på Netflix.

2. Don’t Look Up (2021)

Bästa filmerna Netflix Dont look up

359,790,000 timmar

Från komediförfattaren Adam McKay kommer Don’t Look Up: en dyster satirfilm som spelar på några mycket verkliga och samtida teman. Efter att ha upptäckt en ’planet-mördare’ av en asteroid som är på väg rakt mot jorden, är Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) och Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) de två okända astronomerna som tvingas ge sig ut på en verklighetskrossande pressturné genom ett sociala medier påverkat samhälle.

1. Red Notice (2021)

364,020,000 timmar

Den mest sedda Netflix-filmen där även Ryan Reynolds spelar och även några andra anmärkningsvärda (Dwayne ’The Rock’ Johnson och Gal Gadot), Red Notice är en distraherande popcorn-actionfilm som publiken gång på gång har visat att de vill se. När en FBI-agent med agg spårar en av de största konsttjuvarna genom tiderna, slår de sig motvilligt ihop sig för att slå ner den främsta konsttjuven och hämnas mot henne. Red Notice blev etta på mest sedda filmerna och på vår lista över bästa filmerna på Netflix.

Det var listan på de mest sedda och bästa filmerna på Netflix.

Referenser: Netflix

Se även Quentin Tarantino 10 bästa filmer

Se även de 10 bästa filmerna någonsin

sv_SE
Rulla till toppen